Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση Πορτογάλου Πρέσβη με επιχειρηματίες της Πιερίας

Ηλ. Χατζηχριστοδούλου: «Ανοίγει ο δρόμος για δυναμική συνεργασία των δύο πλευρών»

Fer. Marques: «Κοινός στόχος η έξοδος των δύο χωρών από την οικονομική κρίση»

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με φορείς και επιχειρηματίες της Πιερίας είχε ο Πρέσβης της Πορτογαλίας κ. Joaquim Ferreira Marques και ο Οικονομικός και Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Laurent Armaos σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (11/9/2012) στο Επιμελητήριο Πιερίας. Στη συνάντηση από την πλευρά του νομού μας παραβρέθηκα κυρίως εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής, καθώς σε πρώτη φάση διαφαίνεται συνεργασία σ΄ αυτούς κλάδους, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αλλά και μεμονωμένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Πιερίας.

Στη συνάντηση, οι ντόπιοι επιχειρηματίες αναφέρθηκαν στην δραστηριοποίηση τους ανά τομέα και έτυχαν της αποδοχής των επισήμων προσκεκλημένων καθώς κοινός σκοπός και των δύο πλευρών είναι η ανταλλαγή εμπειρίας και κυρίως η δυναμική επιχειρηματική συνεργασία που θα οδηγήσει και τις δύο πλευρές στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

Όπως τονίστηκε και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου αλλά και από τον κ. Πρέσβη, η συνάντηση αυτή είναι μόνο η αρχή. Ο κ. Πρέσβης έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών του νομού να επισκεφθούν την Πορτογαλία ώστε να συνεχιστεί και να εδραιωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο δε πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε το χρονοδιάγραμμα των 4 μηνών, ώστε να προετοιμαστούν οι ντόπιοι επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στην πρόκληση με κοινό στόχο το όφελος των δύο πλευρών, σε μια εποχή μάλιστα που η οικονομική κρίση μαστίζει τις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ Πρέσβης: «Σαν Πρεσβεία είμαστε στη διάθεση σας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ώστε να οργανωθεί μία αποστολή στην Πορτογαλία για επαφές και σε εμπορικό επίπεδο αλλά και σε τουριστικό. Καλό θα ήταν αυτό να γίνει σε συνεργασία και με την Ελληνική Πρεσβεία στη Λισαβόνα γιατί υπάρχουν πτυχές που άπτονται των δικών της αρμοδιοτήτων».

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε: «Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το επόμενο βήμα κ. Πρέσβη, είναι συνάντηση μεταξύ επιχειρηματιών. Μέσω εσάς του Έλληνα πρέσβη στην Πορτογαλία, του Επιμελητηρίου της Λισαβόνας μπορούμε να στείλουμε κατάσταση ενδιαφερομένων για ποια προϊόντα που θέλουν οι επιχειρηματίες μας να προωθήσουν και καταστάσεις Ελλήνων ενδιαφερομένων για εισαγωγές προϊόντων και κάτι αντίστοιχο να γίνει από τους επιχειρηματίες της Πορτογαλίας. Μπορούμε λοιπόν να θέσουμε ένα στόχο 4 μηνών για την ολοκλήρωση αυτής της συνάντησης για να προχωρήσουμε στο δεύτερο στάδιο συνεργασίας. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη σήμερα».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δώρισε στους επίσημους προσκεκλημένους την έκδοση – λεύκωμα «Όλυμπος» όπως και ντόπια παραγόμενα παραδοσιακά προϊόντα.

Προηγούμενο Δελτίο Προσφορών Προϊόντνων & Επιχειρηματικών Συνεργασιών (Αύγουστος 2012)

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας